top of page

Mire jó a Herbal Masszázs?

Frissítve: 2023. márc. 15.

Ezelőtt a "Miért a Thai masszázs? "címmel írtam nektek egy rövid ízelítőt a keleti masszázs világából. Honnan származik, mi a különbség egy hagyományos és egy Thai masszázs között, milyen előnyei vannak stb. Aki még nem olvasta, még mindig bepótolhatja 🙂



Most azonban foglalkozzunk a Herbal, azaz gyógynövényes masszázzsal. Szintén nagyon messze vissza kell nyúlni a történelembe, mégpedig egy olyan korba, amikor az orvostudomány igen csak gyerekcipőben járt. Az időszámításunk előtti korszakban még nem voltak a mai hagyományos értelembe vett gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, az emberek teljesen a természet gyógyító erejére voltak ráutalva.


Nem voltak se feljegyzések, se könyvtárak, senki nem tudta igazán, hogy mi a megfelelő gyógyír egy bizonyos tünetre. A növények jótékony hatásai csak szájhagyomány útján, vagy egyik generációról a másikra terjedtek. Mint az előző cikkben is említettük India és több Ázsiai ország tudását gyűjtötte össze, ezeket fejlesztette tovább a Thai masszázs tudománya. Ez nem csak a masszázsra, de a gyógynövényekre is ugyanúgy igaz.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a szülőhazámban luk-pra-kob -nak (préselt herbál gömbnek) nevezett eszközt a királyi család, és katonái használták először. Később az egyszerű összetétel és olcsó előállítás de mégis nagyon effektív eredmények tették népszerűvé.


Magyarul a herbál labdacsok nevet kapta, ezt gőzölő edényben átmelegítik, és közvetlenül a kényes területre helyezik. Ahogy kinyílnak a pórusok a gyógynövények rögtön beszivárognak és kifejtik jótékony hatásukat. Az izomfájdalmak, stressz, migrén, hátfájás, szorongás szinte rögtön enyhül, később teljesen el is múlik. A gyógynövények keveréke gyulladáscsökkentő, fertőzésgátló, véralvadás serkentő, és antioxidáns hatással is rendelkeznek a többi jó tulajdonság mellett. Ezt kombinálva egy Thai masszázzsal érthető az előző cikkekből tanultakkal együtt, hogy miért lett ennyire népszerű, és terjedt el világszerte a híre. Rengetegen csak a pozitív tapasztalat miatt járnak erre a masszázsra. Mivel ez a tudás már nem titok, sok külföldi szeretné elsajátítani, és csak ezért és a kultúráért megy ki Thaiföldre tanulni.



Tehát kinek ajánlott? - Mindenkinek akinek fontos az egészsége - Érzékeny a hagyományos vagy tradicionális Thai masszázsokra - A fent leírt tünetek egyikétől, vagy egyszerre több tünettől is szenved - Minden más, amit a Thai masszázs cikkünkben is említettünk

Aki nem szereti a hagyományos gyógynövények illatát, annak egy igazi kuriózummal szolgálhatunk. A Lotus Tha Massage-ban lehet levendula, fekete bors, vagy narancs illatban is kérni a a Herbal kezelést. Mivel ez egy meleg kellékeket használó masszázs, különösen ajánlom a hideg évszakokban.

757 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page