top of page

Miért a Thai masszázs?


Ezzel az érdekes címmel gondoltam, hogy összegyűjtök pár információt azoknak, akik eddig idegenkedtek, tartottak tőle, még nem ismerik, vagy szívesen kipróbálnák. A történet végére érve ígérem mindenkit meg fogok tudni győzni arról, hogy akinek még nem volt benne része kipróbálja, aki már próbálta az pedig gyakrabban visszajárjon.


Miért annyira különleges?

A Thai masszázs története közel 2500 évre nyúlik vissza. A hiedelem szerint a masszázs alapítója Shivago Komparaj, aki kivételes orvosi képességekkel és gyógynövény tudással rendelkezett. Őt tulajdonítják Buddha orvosának is. Természetesen a valóság egészen más. Eredetileg Indiából származik, de Kínából és több Del-kelet Ázsiai országból átvett tudást alkalmaz, amiket tovább is fejlesztett a millenniák során. Ekkora ismerettel és kultúrával egyik masszázs típus sem rendelkezik, ezért ennyire egyedülálló.

De miben is különbözik egy hagyományos (svéd) masszázstól?


A hagyományos masszázs az anatómiára és fiziológiára épül. A résztvevő egy privát szférát igényel, hiszen ez a masszázs típus olajat használ, ezért le kell vetkőzni. A masszőz a kezeit és ujjait használva, az ágyon hason, illetve a hátán fekvő vendéget simogató, dörzsölő és rázómozgásokkal masszírozza meg.
A Thai masszázs akupunktúrás pontokat, és energiavonalakat, úgynevezett SEN vonalakat követ. Nem használ olajat, tradicionális masszázshoz a vendégnek nem kell levetkőznie. A svéd masszázson túl az alkar, könyök, térd és lábakat is használja a masszőz, igény szerint járhat is a vendégen. A vendég és a masszőr folyamatos kapcsolatban van egymással. Ezt a masszázst szokták Yoga masszázsnak is nevezni, mivel ebben aktívan részt kell venni, különböző yoga szerű nyújtásokat alkalmaznak. Ezt kombinálja különböző akupunktúrás pontok nyomásával, az izmok ellazításával, a véráramlás blokkolása és újraáramoltatásával. Természetesen ezek közül egyik sem fájdalmas, képzett masszőrök folyamatosan figyelik a vendég tűréshatárát és igényeit.


Mik az előnyei?


Talán ez a kérdés, ami miatt mindenki itt van. Most már ismered a technikát, de konkrétumokat, tudományos tényeket szeretnél hallani. Szóval miért is menjek el Thai masszázsra? Mit fogok észrevenni? Miért jó ez nekem? Figyelj csak:

- Serkenti a vérkeringést - Csökkenti Cortisol szintet (stressz), és növeli a serotonin kibocsájtást (boldogsághormon) - Stimulálja a synovialis folyadék termelését (az ízületek kenőanyaga) - Aktiválja a Parasympathikus rendszert, ami a belső szervek vérellátását növeli, és serkenti anyagcserét - Enyhíti, vagy teljesen megszünteti az ízületekre vagy izomra visszavezethető fájdalmakat - Jobb közérzetet biztosít - Növeli a flexibilitást és a mozgásképességet - Energiával tölt fel - Akárcsak a Thai Chi és a Yoga, a Tradicionális Thai masszázs is egy mozgó meditációs forma.Ezért merjük bátran állítani, hogy ez az a masszázs, amitől újra Önmagad leszel. Ha szeretnéd kipróbálni ezt az élményt, vagy szívesen meglepnéd kedvesed, megajándékoznál valakit, Foglalj időpontot bármelyik elérhetőségünkön, vagy az időpontfogolalás menüponton keresztül. Lotus Thai Massage csapata

209 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page